Over Intermat

Intermat is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van bouwmaterieel. Dankzij meer dan 25 jaar ervaring in de bouwwereld kunnen we onze klanten steeds helpen om de correcte keuze te maken.

Met 6 vestigingen verspreid over Vlaanderen, onze vertegenwoordigers op de baan, en de webshop staan we altijd tot uw dienst.  De vestigingen beschikken bovendien allemaal over een eigen verhuurafdeling en hersteldienst.

Vestigingen

 • Intermat Wielsbeke.

  Wielsbeke

  Ons nieuw hoofdkantoor Intermat Wielsbeke is het verkooppunt voor de regio centrum en Zuid West-Vlaanderen (o.a. de as Roeselare-Kortrijk) en een deel Oost-Vlaanderen (o.a. Oudenaarde).

  Onze vestiging in Wielsbeke is een state-of-the-art gebouw waar o.a. het management zetelt en ook de administratie/boekhouding wordt verzorgd.

  Er wordt een complete service aangeboden dankzij de aaneensluiting van het magazijn, de verhuurafdeling en het team van techniekers die instaan voor herstellingen in eigen atelier en interventies op de werf.

  Daarnaast zorgt onze eigen transportdienst voor een snelle levering.

 • Intermat Eeklo.

  Eeklo

  Onze vestiging in Eeklo (Oost-Vlaanderen) ondersteunt de verkoop voor de regio Oostkust, Brugge, Meetjesland, het Waasland en een deel van Zeeuws-Vlaanderen (NL).

 • Intermat Gistel.

  Gistel

  De vestiging in Gistel, met recent volledig vernieuwde showroom, is verantwoordelijk voor de verkoop in de kustregio en de Westhoek.

 • Vestigingen-Erembodegem

  Erembodegem

  Onze nieuwste vestiging in Erembodegem is een centraal punt voor de verkoop in Vlaams- en Waals Brabant (net als de vestiging in Herselt) en Oost-Vlaanderen.

 • Intermat Herselt.

  Herselt

  In 2014 werd deze vestiging officieel geopend. Ze ondersteunt de verkoop voor de regio's Brussel, Vlaams -en Waals Brabant, Antwerpen, Limburg en Luik

 • Intermat Doornik.

  Doornik

  In 2023 opende Intermat Doornik als allereerste vestiging in Wallonië. Via deze vestiging wordt de verkoop in de regio/provincie Henegouwen ondersteund.

Vertegenwoordigers

Geschiedenis

1974

Oprichting

In Meulebeke start Gilbert Verhulst begin jaren 70 Intermat op. Het wordt een toeleveringsbedrijf van kleine gereedschappen voor garages, carrosserieën en industrieël werk in de regio.

1974 - opstart
1990

Nieuwe afdeling: bouw

Huidig CEO Tom Verhulst stapt in het bedrijf en begint als magazijnier.

Een jaar later wordt het assortiment uitgebreid en ziet de bouwafdeling het daglicht. Vanaf nu kunnen aannemers bij Intermat terecht om materieel en kleine bouwmachines te kopen.

Met de opstart van een verhuurafdeling enkele jaren later kan er ook gehuurd worden.

2002

De fakkel wordt doorgegeven

Vader Gilbert geeft de volledige leiding van het bedrijf door aan zoon Tom, die zelf al meer dan 10 jaar aan de slag is in het bedrijf.

De focus ligt nu 100% op de verkoop en verhuur van materieel en bouwmachines.

2002 - doorgave fakkel
2004

Samenwerkingsverband

 • Om meer aannemers in Vlaanderen te bereiken wordt er een samenwerking aangegaan met de firma's Bouwmat uit Vilvoorde en Dibomat uit Herk-de-Stad.
 • Datzelfde jaar wordt onze huidige hoofdzetel in Meulebeke in gebruik genomen. Het steeds uitgebreidere aanbod vind zijn plaats in de showroom van 2.500 m2.
2004 - dibomat en bouwmat
2005

De Werfgids

Door de samenwerking tussen de drie bedrijven wordt een gezamenlijke catalogus gemaakt: De Werfgids. Het is de eerste keer dat dergelijke catalogus beschikbaar wordt voor aannemers.

2005 - de werfgids
2006

Exclusief verdeler Scafom

 • De tandem Intermat - Bouwmat - Dibomat wordt exclusief verdeler van Scafom steigers in België.
 • In Eeklo wordt ondertussen een tweede Intermat vestiging opgestart.
2006 - exclusief invoerder scafom-rux
2008

Member of Scafom International

De Nederlandse producent van steigers en stutmaterieel Scafom International neemt Bouwmat en Dibomat over. Het bedrijf neemt ook een meerderheidsaandeel in Intermat.

De drie vennootschappen worden gefusioneerd in één bedrijf: Intermat nv. Een verfrissing van de huisstijl - met nieuw logo - wordt doorgevoerd.

2008 - member of Scafom
2012

Vestiging Gistel

De firma Ameel uit Gistel - die gespecialiseerd is in verbruiksartikelen zoals pvc, betonfolie, enz. - wordt overgenomen. Er wordt een volledig nieuwe showroom gebouwd.

2012 - gistel
2014

Op naar vijf vestigingen

In het bewogen jaar 2014 worden de vestigingen in Vilvoorde en Herk-de-Stad gesloten. Daarnaast wordt de firma Muylaert in Erembodegem overgenomen en start de bouw van een nieuwe showroom op dezelfde locatie.

Ook in Herselt wordt een nieuwe vestiging geopend om aannemers in Antwerpen en Limburg beter te kunnen bedienen.

Intermat telt nu vijf vestigingen: Meulebeke, Eeklo, Gistel, Erembodegem en Herselt.

2014 - Nieuwe showroom Erembodegem
2016

Opstart van de webshop

Op 1 maart 2016 gaat de webshop live. De kern van ons assortiment is nu ook online terug te vinden.

Om het even waar 24/7 kunnen bestellen wordt duidelijk geapprecieerd door onze klanten, blijkt uit de duizenden registraties al na enkele maanden.

2016 - opstart webshop
2016

Terug op eigen vleugels

Na acht jaar wil Scafom zich terug focussen op hun core business. Intermat blijft exclusief verdeler van Scafom maar het bedrijf zelf komt terug volledig in handen van Tom Verhulst (met Len Vandekerckhove als mede-aandeelhouder) en vindt zo haar oude identiteit terug.

2016 - intermat zonder scafom
2018

Overname Alle Bouw Machines

In september 2018 wordt de overname van ABM uit Londerzeel bekend gemaakt. Het bedrijf blijft zijn eigen identiteit behouden maar behoort sinds dan tot de Intermat groep.

De overname past in het strategisch plan om verder te groeien en klanten nog beter van dienst te zijn

website overname abm
2020

Intermat neemt Devan Steigerbouw over

Vanaf januari 2020 is het officieel: Intermat neemt Devan Steigerbouw uit Deerlijk over

Dankzij deze overname wordt de bestaande kennis en expertise rond steigers niet enkel vergroot, want naast verkoop en verhuur kan Intermat vanaf nu ook de plaatsing van stellingen voorzien d.m.v. een goed opgeleid team.

Intermat neemt Devan Steigerbouw over in 2020.
2023

Eerste vestiging in Wallonie

Vanaf halfweg maart 2023 pakt Intermat terug uit met een primeur. Er opent zich een eerste vestiging in Wallonië, nl. Intermat Doornik.

Met Intermat Doornik wordt een eerste stap gezet om te beantwoorden aan het steeds groeiend aantal Franstalige klanten zodat ook daar de Intermat producten en diensten verkrijgbaar zijn.

Intermat Doornik.

Missie

Intermat NV staat synoniem voor een breed gamma aan aannemersmaterieel, bouwmachines en werfuitrusting.

Het is onze missie om een betrouwbare partner te zijn voor onze klanten. Onze organisatie is heel flexibel en al onze medewerkers zijn erop gefocust om steeds de beste oplossing en de beste service te bieden.

We doen er alles aan om onze solide reputatie te blijven handhaven en onze indrukwekkende lijst van klantreferenties uit te breiden.

U kan op ons rekenen!

Missie