"Digitalisering stuwt ons naar ongekende hoogten"

vrijdag 28 mei 2021

Onze verhuisplannen naar Wielsbeke (2022) raken steeds meer bekend. Onlangs stond ons nieuws in het (online) magazine 'Ondernemers' van Voka. Zeker eens het lezen waard!

Intermat verhuist volgend jaar naar moderne nieuwbouw

Het gaat hard voor Intermat. De aanbieder van materialen voor de bouwwerf groeit dermate sterk dat het vroeger dan verwacht zal verhuizen. In het tweede deel van 2022 hopen CEO Tom Verhulst en COO Len Vandekerckhove met hun Meulebeekse team te verhuizen naar een modern en comfortabel complex langs de Rijksweg in Wielsbeke. Daar zal ook het in 2019 overgenomen Devan Steigerbouw uit Deerlijk een nieuwe thuis vinden.

In 2016 kocht Tom Verhulst Intermat integraal terug van de Nederlandse multinational die enkele jaren voordien een groot deel van de aandelen had overgenomen. "Ik had zin om het bedrijf weer sterker op de kaart te zetten, maar wou dat niet langer alleen doen. Met Len Vandekerckhove, toen al 10 jaar actief in onze vestiging in Eeklo, vond ik de ideale rechterhand. Hij stapte intussen ook in als aandeelhouder", verklaart Verhulst.

Het duo werkte een strategisch plan uit met concrete ambities tot in 2025. "We willen groeien op onze 3 pijlers (verkoop, verhuur en service) en ondersteunen dat sinds 2017 met een webshop. De overname van Alle Bouwmachines Londerzeel (ABM) in 2018 bood ons de kans om ons assotiment uit te breiden met 7 exclusieve lijnen van nicheproducten én de poort naar Luxemburg open te beuken. Met Devan Steigerbouw uit Deerlijk volgde in 2019 een nieuwe overname, waardoor we nu ook een totaalaanbod aan steigers, personen- en goederenliften én gepaste onderstutting en ondersteuning kunnen bieden."

Boost in digitale verkoop

Intermat ondervindt weinig last van de coronacrisis. "Integendeel: de bouw draait op volle toeren, wat we onder meer merken aan een boost van de digitale verkoop. Onze website lokt maandelijks 30.000 bezoekers. E-commerce is tegenwoordig al goed voor 12% van onze omzet, iets wat in de toekomst verder zal stijgen. De enige uitdaging is onze logistieke organisatie, die niet altijd even efficiënt verloopt door de beperkte ruimte in Meulebeke. Het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden hier deed ons kijken naar andere regio's. In Wielsbeke vonden we de perfecte locatie langs de Rijksweg. Daar beginnen we nog voor de zomer te bouwen aan onze nieuwe vestiging. Al onze medewerkers uit Meulebeke verhuizen mee. Vanaf 2023 wordt die locatie ook de thisbasis voor Devan Steigerbouw. De site in Meulebeke zullen we verkopen. Alle ondersteunende diensten worden gecentraliseerd in Wielsbeke, maar we behouden wel onze filialen in Gistel, Eeklo, Herselt, Erembodegem en de site van AMB in Londerzeel", besluit Tom Verhulst.

Logistieke meerwaarde

Op de nieuwe locatie zal Intermat beschikken over 6.000 m² overbouwde ruimte. "Het gebouw wordt volledig onderkelderd. Verdieping -1 wordt een ondergrondse parking voor de medewerkers. De kantoren zullen we verspreiden over 2 verdiepingen. De showroom wordt iets kleiner, zodat we meer ruimte hebben voor het magazijn. De 9 meter stapelhoogte zal een gevoelige logistieke meerwaarde betekenen. We kiezen voor een tijdloze architectuur en optimaal comfort onze medewerkers, zodat ze blij en efficiënt kunnen werken."